Uppdateringar

Virtuell bilo testa här

SM-ställning och SM-seedning finns här

 

Några bilder från MK Orion

 

Då var det dags för Danmarks deltävling i NEZ. Det var som vanligt avfärd torsdag kväll ner till Pjätteryd (för vissa ekipage) för att sedan på fredag morgon åka vidare till Danmark. Efter diverse stop av olika anledningar (färja, trafikolyckor, mat) kom vi till slut fram till stugan där vi skulle bo. Då var vi svettiga, törsdiga och behov av en dusch eftersom det var strålande sol och AC saknas i bilen.

Förtävlingen var 3 mil som tog ca 3 timmar att köra. Den innehöll det mesta. Allt mellan gårdar, skogsplantage till industritomter och stadsorientering. Det började direkt i industriområdet som låg i anslutning till startplatsen. Det var svårt och klurigt på en gång. Fram till första hämliga tidskontrollen som låg i industriområdet hade PL A/Peter K missat 3 av de 4 kontoller som man skulle ha. Vi hade även tagit 4 andra som man inte skulle ha. Tack och lov så fortsatte vi inte att missa kontroller i den takten. Det fortsatte sedan med någon gård och en ok innan sträckan var slut. Den andra sträckan var mycket längre. Den började i ett litet skogsplantage (enligt danska mått mätt) så det var gata upp och gata ner bland blivande julgranar. Det fortsatte sedan med små gårdar, ytterliggare ett litet skogsplantage, ännu mera gårdar både stora och små och mer granar och tallar. Det hela avslutades sedan på en åker med upplagda höbalar.

Sammanfattningsvis var en mycket bra tävling. Den innehöll allt man vill och även om man gjorde fel kom man alltid vidare. En bra förtävling.

Efter tävlingen hittade tyvärr ekipaget Stig L / Lars M ett kullager på skyddsplåten. Mycket starkt av dem att sedan köra NEZ-tävlingen med dragbilen utan trippmätare. Bra kämpat. Bra jobbat.

Resultatmässigt blev det en 2:a plats för Kenneth L/Ulf A, 4:e PL A/Peter K och Christina R/Folke R på en 5:e plats.

NEZ-tävlingen var 7 mil. Tävlingen gick i ett och vi höll på i ca 6-7 timmar utan paus.
Första sträckan var lång och började med en del mindre gårdar för att sedan sluta på en gård modell större med tillhörande skogsplantage.
Andra sträckan var en del mindre gårdar och igenom någon skog och lite mer gårdar.
Tredje sträckan var en stort skogsplantage.
4:e sträckan började i ett skogsplantaget som låg bredvid sträcka 3´s skogsplantage, för att sedan gå vidare genom en liten by, en skog för att sedan gå tillbaka där den började.
5:e sträckan var kort. Det var mest landsvägskörning med någon ok.

Resultatet:
1:a Kenneth L / Ulf A GRATTIS.
7:a PL A / Peter K
8:a Björn H / Claes N
10:a Christina R / Folke R
11:a Sölve E / Jesper E
14:e Stefan H / Joacim A
17:e Stig L / Lars M

//Peter